Nazorg

Na de besnijdenis mag u kind gewoon dagelijks in bad of onder een douche met lauw water zodat u het gebied goed schoon kunt houden.

Zwemmen in een openbaar zwembad of sporten raden wij echter af. U krijgt een instructieformulier mee na afloop van de besnijdenis met alle informatie die u nodig heeft voor de periode hierna. Het is van belang dat u dit formulier goed bestudeert. Daar staan onder andere de instructies in hoe en welke pijnstillers u kunt gebruiken. Daarin staan ook de instructies voor de vierde dag na de operatie ter voorbereiding van het verwijderen van de klem.

Na een klassieke besnijdenis bij volwassenen adviseren wij de eerste 2 dagen na de operatie het operatiegebied droog te houden. Hierna dient u het gebied regelmatig schoon te houden met een douche. U ontvangt mondelinge en schriftelijke instructies over hoe u de wondverzorging dient te verrichten. Plassen kan de eerste paar dagen een branderig gevoel geven. Bij doorplassen verdwijnt dit gewoonlijk weer. De hechtingen die gebruikt worden bij de besnijdenis van volwassen mannen worden door het lichaam opgelost en hoeven daarom niet apart verwijderd te worden.

Na 5 weken vindt er een laatste nacontrole plaats zodat er bij een mogelijke complicatie op tijd ingegrepen kan worden. Voor aanvullende vragen over de nazorg kunt u uiteraard altijd het team van de Masallah Besnijdeniskliniek raadplegen mondeling, per telefoon of per email.